Valikko

ESD-lattiat

tuotannon ja tekniikan tiloihin


Lue lisää

ESD-lattia poistaa staattista sähköä

ESD-lattia on turvallinen vaihtoehto tiloihin, joissa on esimerkiksi herkkiä sähkölaitteita. Erikoislattioiden toimittamat ESD-lattiat poistavat staattista sähköä – näin ollen se on oikea lattiatyyppi muun muassa IT-tiloihin ja kemianteollisuuteen.

ESD-lattia oikein tehtynä

Erikoislattiat tekee ESD-lattiat vaativiin tiloihin. Teemme asiakkaamme kohteeseen ESD-lattian alusta loppuun projektivastuullisen urakoitsijan roolissa – urakan suunnittelusta valmiin lattian luovutukseen saakka.

Näin toimimme:


1. Tutustumme kohteeseen

Tarjouspyyntösi jälkeen tulemme nopeasti tutustumaan yrityksesi tiloihin.

2. Tarjous ja urakkasuunnitelma

Jo tarjousvaiheessa saat meiltä huolellisesti laaditun urakkasuunnitelman, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kohteeseen sopivasti lattiapinnoitteesta urakan aikataulusta hintaan.

3. Tilaajavastuu ja dokumentointi

Toimitamme yrityksellesi ajantasaiset tilaajavastuukriteerien dokumentit ja kaikki muut tiedot, kuten EDS-lattian tuoteselosteen ja huolto-ohjeen.

4. Urakointi

Me toimimme teidän tiloissanne teidän säännöillänne - henkilöstömme huolehtii koko urakan ajan siitä, että asiat tehdään ennakkoon sovitulla tavalla.

5. Loppusiivous

ESD-lattian pinnoitusurakka sisältää kaiken pohjatyöstä loppusiivoukseen - jätämme jälkeemme vain uudella lattiapinnoituksella varustetut käyttövalmiit ESD-lattiat.ESD-lattiat poistavat staattista sähköä. Se on oikea lattiatyyppi muun muassa IT-tiloihin ja kemianteollisuuteen.

Teemme asiakkaamme kohteeseen ESD-lattian alusta loppuun projektivastuullisen urakoitsijan roolissa – urakan suunnittelusta valmiin lattian luovutukseen saakka.

ESD-lattia poistaa
staattisen sähkön


ESD-lattia on turvallinen vaihtoehto tiloihin, joissa staattinen sähkö voi aiheuttaa ongelmia. ESD-lattia poistaa hankaussähkön. Erikoislattiat asentaa ESD-lattiat esimerkiksi huoneisiin, joissa käytetään sähkölaitteita ja kemiallisia aineita.

ESD (Electrostatic Discharge) on staattisen sähkövarauksen purkautumisilmiö. ESD-purkauksesta syntyvä hankaussähköisku on vaaraton ihmisille. Elektroniikalle ja eri laitteille hallitsematon purkaus voi sen sijaan aiheuttaa ongelmia. Kemia- ja räjähdeaineteollisuudessa kyseessä voi jopa olla tulipalo- tai räjähdysvaara.
Myös sairaanhoidon tiloissa (esimerkiksi leikkaussalit) ja laboratorioissa asetetaan yleensä korkeat vaatimukset staattisen sähkön hallinnalle, jotta herkät instrumentit eivät vaurioituisi tai ettei niihin tulisi toimintahäiriöitä.

Erikoislattiat asentaa ESD-lattiat ammattimaisesti ja oikein tiloihin, joissa lattiamateriaali pitää valita ja asentaa erityisen huolellisesti. ESD-lattiapäällysteeksi luokitellaan kaikki sellaiset päällysteet, jotka on suunniteltu poistamaan eli maadoittamaan ihmisen kehon staattista sähkönvarausta.

ESD-lattian ominaisuudet

Ominaisuudet

Vahvuus: yleensä 0,3–6 mm

Tuote-esimerkit

 • Tikkurila Temafloor 4000 ESD
 • Nanten HM ESD
 • Peran ESD SL
 • MasterTop 1273 AS, MasterTop 1273 EPA, MasterTop 1273 ESD, MasterTop 1289 AS, Mastertop 1324 AS, Mastertop 1324 ESD
 • Ucrete MF40 AS, Ucrete DP 20 AS, Ucrete DP 10 AS, Ucrete UD100 AS, Ucrete TZ AS
 • Sikafloor 235 ESD, Sikafloor 262 ASN, Sikafloor 381 ECF, Sikafloor 3240 ECF
 • Viasol Uniflex Conductive / ESD, Viasol Universal ESD, Viasol Universal Voltex, Viasol Universal Voltex SR, Viasol WHG Conductive N

Käyttökohteet

 • Puhdastilat
 • Elektroniikkateollisuus
 • Kemianteollisuus
 • Leikkaussalit
 • Varastotilat
 • Korjaamot


AsiakkaitammeTehdäänkö yrityksesi lattia kerralla kunnolla?


Jos haluat kuulla meistä lisää tai haluat tarjouksen yrityksesi tuotantotilojen lattiapinnoituksesta, ota yhteyttä! Soita, lähetä sähköpostiviesti tai täytä alla oleva lomake.


Nimi*
Yritys*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*
Viesti*

Syötä tarkiste (2618319)*